13 juli 2012

v 28 Alina når första topplaceringen

Med minsta möjliga marginal passerar Alina Devecerski denna vecka Flo Rida på singellistan. Det innebär att svenskan når sin första tätplats redan med debutsingeln Flytta på dej! [Anders Johansson Enterprise / EMI]. Albumlistan toppas även denna vecka av Tomas Ledin med samlingen 40 år 40 hits: Ett samlingsalbum 1972-2012 [Universal Music]. Bästsäljande album hittar man dock på samlingslistan i form av Ljuva sommardans [Columbia/Sony Music].

Bästa nykomling på albumlistan är dansbandet Dreams vars Drömmar Atenzia/Budgettgrossisten landar på plats 6. PÅ samlingslistan går Absolute House [Eva/Sony Music] in som nummer 5 medan Rockklassiker [Eva/Emi Music] inleder som nummer 6.

Skillnaden mellan Alinas singel och Flo Ridas Whistle [Poe Boy / Atlantic / Warner Music] är ytterst liten. Båda hamnade t o m på exakt samma listandel.

Lars Nylin

http://www.hitlistan.se/