5 juli 2012

Svenska Theo Berndt tecknar avtal med japanska This Time Records

Svenska Theo Berndt [Pophat Music] har denna vecka skrivit kontrakt med det stora japanska independentbolaget This Time Records. 5 september släpps bandets nu aktuella album F.E.A.R.S i en exklusiv fysisk utgåva i Japan. Bandets singel Supersized, som tidigare legat topp 10 på Sveriges studentradiolista i flera veckor, har redan plockats upp av flera internationella bloggar och radiostationer.

Bandets sångare Emil Lundin – tillika label- och A&R-manager på Pophat Music – berättar att det var i samband med den svenska albumutgivningen 7 juni som det japanska bolaget This Time Records hörde av sig med intresse av att släppa skivan i Japan.

– Efter lite diskussioner är det nu klart att bandet, som redan har en liten fanbase där borta, är glada att musiken får nå ut över landets gränser, berättar Emil Lundin. Efter sin höstturné i Sverige hoppas vi såklart på chans att ta sig över för att spela i Japan längre fram!

– Det känns jätteroligt att albumet ska få nytt liv i Japan, fortsätter Emil Lundin. Dels för att vi sen tidigare haft kontakt med andra bolag som varit intresserade, men också för att det känns som att albumet i sig kommer tilltala den japanska publiken.

– This Time Records är ett bolag som verkar veta vad de håller på med och har ett skönt driv. De kan den japanska musikindustrin och verkar jobba ett sätt som tilltalar oss. Vi hoppas på att bra samarbete som, om vi har tur, kan resultera eventuell turné längre fram.

– We are really excited to introduce Theo Berndt to the Japanese people who are crazy about pop music, kommenterar en representant för This Time Records. Theo Berndt has a mature sense for pop melodies and we really love their music!

Theo Berndt bildades under ett annat namn på 00-talet av fyra barndomsvänner. När man några år senare var på väg att lägga ner fick man plöstligt en nytändning, bytte namn och kastade om bland medlemmarna.

– Eftersom vi inte riktigt visste hur eller var de skulle börja så bestämde vi oss för att resa iväg och ta reda på svaret. Frankrike blev destinationen och efter en vecka, inlåsta på sitt hotellrum från sol och värme, hade vi skapat något nytt. Något som vi ville bygga vidare på.

Väl hemma i Sverige började en intensiv period av skrivande och repetioner. Sommaren 2011 gick man in i Nacksving Studios tillsammans med Anders Lagerfors, som producerat F.E.A.R.S..

Theo Berndt har turnerat runt om i landet och bl.a medverkat på de stora festivalerna i Hultsfred och Arvika. Bandet har även gjort en Europaturné, med flera spelningar utomlands.

Claes Olson