14 juni 2012

v.24 EM-aktuella Markoolio tar brons som högsta nykomling

Lasse Stefanz Rocky Mountains [Mariann / Warner Music] toppar fortfarande albumlistan överlägset före Timoteij Tabu [Musikcenter / Budgetgrossisten], men på tredje plats gör Markoolio entré som högsta nykomling med Jag är Markoolio [Ariola / Sony Music]. Flo Rida Whistle [Poe Boy / Atlantic / Warner Music] är fortfarande etta på singellistan. Samlingslistan toppas av Eurovision Song Contest – Baku 2012 [Roxy Recordings / Universal Music].

Jag är Markoolio är Markoolios åttonde album sedan debuten 1998. Utöver singlarna Borta bra med hemma bäst och En vecka i Phuket är han i samband med fotbolls-EM just nu även aktuell med fotbollslåten In med bollen 2012.

Efter att i måndags ha medverkat i SVT:s Sommarlovsmorgon kommer Markoolio i sommar att synas i bl.a Allsång på Skansen (SVT, 10 juli), Sommarkrysset (TV4, 21 juli), Lotta på Liseberg (TV4, 30 juli) samt i såväl Gäster med gester (SVT) och Doobidoo (SVT) som Berg flyttar in (TV4) i augusti-september. Dessutom medverkar Markoolio som ett av affischnamnen på den Diggiloo-turné som i sommar besöker 20 svenska städer runt om i landet.

Bakom Lasse Stefanz, Timoteij och Markoolio gör Loa Falkman Kom i min famn – Loa Falkman sjunger Evert Taube [Columbia / Sony Music] som näst högsta nykomling på albumlistans sjundeplats. Patti Smith Banga [Columbia / Sony Music] debuterar på tionde plats, bara en tiondels promilles listandel före Neil Young & Crazy Horse Americana [Warner Music].

Andra högt placerade nykomlingar på albumlistan är The Beach Boys That’s Why God Made The Radio [Capitol / EMI] på plats 13 och The Tallest Man On Earth There’s No Leaving Now [Gravitation / Border] på plats 14. Candlemass Psalms For The Dead [Napalm / Border] debuterar på plats 19.

I singellistan ligger exakt tio titlar som låg där före veckan kvar på topp 10, endast med några smärre justeringar av de inbördes placeringarna bakom Flo Rida Whistle [Poe Boy / Atlantic / Warner Music].

Samlingslistan toppas av Eurovision Song Contest – Baku 2012 [Roxy Recordings / Universal Music] som är landets just nu näst mest säljande album.

One Directions internationellt storsäljande Up All Night – The Live Tour [SYCO / Sony Music] toppar fortfarande dvd-listan. På andra plats gör ett klassiskt 60-talsband entré med en nyutgåva av en animerad musikfilm: The Beatles Yellow Submarine [Parlophone / EMI].

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se