10 april 2012

Sound Pollution Songs i avtal med Mäbe Johansson och The Gloria Story

Sound Pollution har tecknat förlagsavtal med sångaren Mäbe och gruppen The Gloria Story.

Mäbe Johansson som verkar under namnet MÄBE släppte 2010 albumet Söker lögner får sanning till svar som bland annat innehöll singeln Alla hjärtans dag vilken spelades flitigt på P3.

Den 25/5 kommer album nummer två från MÄBE – Nångång, nånstans [Twofaced Production/Sound Pollution]. Först blir det ett smakprov i form av singeln Dit bara stjärnorna ser som släpps den 27/4.

Mäbe och Sound Pollution Songs har sedan tidigare ett förlagssamarbete för de verk som gavs ut på debutalbumet. Nu har förlagsavtal ingåtts för de verk som ingår på det nya albumet.

”Mörkt…suggestivt….vackert…dynamiskt…”, beskriver Mäbe Johansson själv sin musik.

För produktionen står välrenommerade Kai Andersen som tidigare jobbat med bl.a. norska Madrugada, CC Cowboys och Motorpsycho och har flera Spillemanspriser (Grammis) bakom sig. Inspelning gjordes i Athletic Sound Studio i norska Halden.

Sound Pollution Songs och upphovsmännen för The Gloria Story har sedan tidigare ett avtal för de verk som ingår på debut albumet Shades Of White. Nu kommer en uppföljare i form av en EP, Out Of The Shade [Wild Kingdom/Sound Pollution].

– The Gloria Story börjar verkligen att etablera sig, givetvis för att de först och främst är ett lysande rock´n´roll-band men de har även det där unika drivet inom bandet – de jobbar stenhårt själva – är ständigt aktuella – givetvis främst genom att spela live men är också väldigt duktiga på att vara aktiva på en mängd olika sätt som att göra egna videos, ständig aktivitet på sociala media och smarta blogginlägg, säger Johan Harbegy på Sound Pollution.

– En rolig grej är att EP:n innehåller en låt som heter Tennis som i introt har John McEnroes berömda utbrott från Stockholm Open. Filip Rapp i bandet ringde upp John McEnroe och frågade om det var OK med honom och han gav sitt medgivande och vi har även inhämtat tillstånd från Sveriges Television som kontrollerar själva inspelningen, fortsätter Hargeby.

Lars Nylin