7 mars 2012

Progress Productions kontrakterar Freddie Wadlings projekt Kingdom Of Evol.  

Svenska skivbolaget Progress Productions har skrivit avtal med Kingdom Of Evol som är Freddie Wadling och producenten Per Svenssons nya projekt.

Torny Gottberg på skivbolaget Progress Productions säger:

– Detta är precis som man vill höra Freddie. I sitt rätta element, man har väntat i 30 år på detta. Psykadelisk rock, postpunk och industri i en helt fantastisk symbios. Tankarna landar lätt i de bästa stunderna av Cortex och stundtals även på band som Einstürzende Neubauten, det skall bli en stor ära att jobba tillsammans med en sådan legend som Freddie. Albumet Dark passages Nocturnal Incidents planeras att släppas i maj.

Förutom Freddie Wadling och Per Svensson återfinns på albumet även namn som Ebbot Lundberg (The Soundtrack Of Our Lives), Joachim Nordwall (driver skivbolaget iDEAL och är medlem i Skull Defekts), Ljudkonstnären Leif Elggren, samt även producenten till Cortex första LP från 1981, Henrik Venant.

Lars Nylin