5 januari 2012

v 1. Amanda och Avicii kvar i topp

Även 2012 års första lista toppas av titlarna som regerade vid jul. Amanda Fondell är nummer ett på albumlistan medan Avicii håller undan för samma ”Idol-Amanda” på singellistan. Det är lugnt på nyhetsfronten men framförallt singellistan har en nykomling med epitet ”with a bullet” stämplat på sig.

På albumlistan finns två nyheter på topp 60. På plats 44 går amerikanska The Black Keys in med El Camino [Nonesuch/Warner Music]. Lustigt nog stod just Warner förra veckan för den enda nyheten på just plats 44, dessutom även då med ett USA-band, R.E.M. Denna vecka finns även en nyhet på plats 60, Nils Lofgren – nuförtiden mest känd som Bruce Springsteens gitarrist – finns där med Old School [Vision/Border].

På singellistan toppar fortfarande Avicii Levels [Veratone / Universal Music], ett steg före Amanda Fondells All This Way [Universal Music]. På plats 27 går Swedish House Mafia vs The Knife Party in med Antidote [EMI Music UK/EMI]. Med tanke på att föregångaren Save The World nådde så högt som nummer 4 förra året känns det som ett ofarligt tips att Antidote siktar högt på listan.

I övrigt är det stillsamt på listorna, ett tecken på att julen är över och att vi väntar på att den nya skivsäsongen ska komma igång är att förra veckans albumtvåa Michael Bublé faller från plats två till 27 med sitt julalbum.

Lars Nylin

http://www.hitlistan.se/