16 augusti 2011

Finalisterna klara i musiktävlingen Svensktoppen nästa

Nu är det klart vilka åtta bidrag som tävlar i finalen av P4:s rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa. Finalen hålls på Liseberg i Göteborg 28 augusti och vinnaren får en plats som utmanare på Svensktoppen.

– Bidragen till Svensktoppen nästa 2011 har visat en fantastisk variation. Det ska bli mycket spännande att se hur det går för bidragen i finalen säger Maths Broborg, projektledare för Svensktoppen nästa.

Under finalen kommer lyssnarna att kunna rösta på den låt de vill ska få chansen att prövas på Svensktoppen.

Juryn bestående av Kaj Kindvall, musikproducent, Kerstin Behrendtz, musikredaktör, Pelle Moeld, Musikguiden i P3, samt Maths Broborg, projektledare för Svensktoppen nästa, utsåg de åtta låtar som går till finalen på Liseberg.

Finalen av Svensktoppen nästa sänds 28 augusti kl 14.03 i P4.

Här är de åtta finalisterna:

Manuel Fervenza The lucky one, P4 Kristianstad
Axel Algmark Lördag, P4 Jönköping
Gina I wanna hold you, P4 Värmland
Filip Åhlman Kungarna, P4 Uppland
Frida Jung Du och jag, P4 Halland
Matilda Jacobsson Spekulation, P4 Sjuhärad
Loiz Blomberg Feel, P4 Sörmland
A Bigger Boat Passing Stop Signs, P4 Västerbotten

Om Svensktoppen nästa:

P4:s rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa arrangeras för fjärde året i rad. Priset är en garanterad plats som utmanare på Svensktoppen. De 25 lokala P4 kanalerna har hållit sina deltävlingar under våren och sommaren. Både oetablerade och etablerade låtskrivare och artister kan vara med och tävla med nyskrivna låtar. Förra året vann Staffan Stridsberg från Karlstad tävlingen med låten Black Crow som sedan låg på Svensktoppen i tre veckor.

Lars Nylin