11 november 2010

Rebecca & Fiona tar sikte på Europa med Mr Radar i ryggen

I helgen spelar den svenska DJ-duon Rebecca & Fiona på den exklusiva Palais Maillot i Paris. Rebecca & Fiona består av duon Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick, som i somras kontrakterades av Henrik Augustin på Mr Radar Management. Sedan tidigare representeras Rebecca & Fiona även förlagsmässigt av Mr Radar Music Group.

Rebecca & Fionas debutsingel Luminary Ones [Pope/Universal] släpptes i juni och placerade sig på iTunes topp 10, ligger på rotation i P3 och har under sommaren och höstas ingått i den internationelle DJ:n Tiëstos set.

Under hösten har Rebecca & Fiona turnerat som support för Robyn på hennes Europaturné, med framträdanden i bl.a Amsterdam, Manchester, Hamburg och London.
I London passade Mr Radar på att presentera duon för ett antal intresserade skivbolag.

– Förfrågningarna har inte direkt avstannat efter den starka hösten, säger Henrik Augustin. På fredag spelar de till exempel på en av de glassigaste klubbarna i Paris, kallad Palais Maillot. Det är den nivån de är på nu och vi skall nå ännu högre.

Rebecca & Fiona är inte bara DJ:s.
– De är enormt begåvade låtskrivare och producenter, vilket tyvärr är ovanligt i en så mansdominerad genre, säger Daniel Larsson, som ansvarar för Mr Radars förlagssatsning. Flera låtar av singelkvalitet är färdiga och nya releaser kommer inom kort.
– Rebecca & Fiona har alla förutsättningar att bli Sveriges nästa stora musikexport och då som en helt ny typ av artister i gränslandet av hård dansmusik och pop.

– Självklart är vi glada och stolta över att de valt Mr Radars helhetslösning som plattform för både lokal samt internationell representation och exploatering, konstaterar Daniel Larsson och Henrik Augustin.

På Sveriges Televisions hemsida kan man följa Rebecca & Fiona i en dokumentärserie producerad av Clara Mannheimer i ett nytt webbformat. Serien kan ses på svt.se/rebeccafiona, där ett nytt avsnitt presenteras varje torsdag kl 20.00.

Claes Olson