Nyheter 29 november 2022

Dags för You + Music

Som MI tidigare rapporterat om samlas i helgen landets ledande musikbransch, etablerade artister, musiker och producenter i storsatsningen You + Music, på Fryshuset i Stockholm, men också i Göteborg och Malmö. Allt för att ge unga människor oavsett bakgrund en väg in i musiken.

You + Music är en unik storsatsning av svensk musikbransch och den enda riktigt breda musikmässan i Sverige. Unga ska kunna ställa frågor, få vägledning och själva testa sina färdigheter. Det tar sig uttryck i form av workshops, panelsamtal, seminarier och möjligheter till personliga möten. Det blir också showcase-spelningar där artisten direkt efteråt kan få professionell feedback.

Samtidigt med You + Music i Stockholm arrangeras mindre evenemang på samma tema på Fryshuset i Göteborg och Fryshuset i Malmö, och tanken är att You + Music ska pågå löpande under året och knoppas av i flera mindre projekt.

Detta händer bl.a annat den 2-3 dec:

– Artisten Cherrie ger en exklusiv konsert på Fryshuset fredag 2 dec. I Malmö finns Leslie Tay på plats båda dagarna.

– Deltagare kan ansöka om en traineeplats hos Live Nation, som är partner till initiativet.

– Av alla talanger som gör sig hörda kommer A&R-representanter från musikförlagen välja ut 8–12 ungdomar som får medverka vid ett av musikförlagen arrangerat musikcamp.

– Showcase-spelningar där artisten direkt efteråt kan få professionell feedback.

Det här har MI skrivit tidigare: shorturl.at/anGWZ

Dessa medverkar på You + Music, Grammis/Fryshuset:

Live Nation

Luger

Mastercard

MMF

Reason Studios

Sony Music

Sony Music Publishing

Spotify

Stim

Universal Music

Universal Music Publishing Group

Warner Chappell Music

Warner Music Sweden

Lars Nylin