Nyheter 24 maj 2022

Polar Music Prize delas ut

I kväll delas Polar Music Prize ut men dagarna med det nu 30 år gamla priset inleddes redan i går med Polar Talks.

Årets Polar Music Prize-dagar inleddes på måndagen med bl a Polar Talks i Musikaliska Kvarteret vid Nybroviken i Stockholm. Både pristagare och branschmagnater intervjuades i scensamtal där mest branschtunga namnen var kompositören och pristagaren Dianne Warren och YouTubes globale musikchef Lyor Cohen.

Pristagarna hedras vid en ceremoni på Grand Hôtel i Stockholm. Konungen delar ut priset till Iggy Pop, punkens legendariske gudfader. Galan sänds i TV4 Play och TV4. Bland de som framträder finns Maja Ivarsson, bob hund och Ebbot Lundberg & The New Alchemy – som alla uppträder till Iggy Pops ära. Detta medan KammarensembleN framför en hyllning till Ensemble intercontemporain. Dessutom framför Molly Sandén, Darin och GET UP Soul Choir hyllningar till Dianne Warren. Medverkar gör också Sara Ajnnak.

Årets pris innebär det 30:e sedan starten 1992.

Här skildras priset i Billboard:

https://www.billboard.com/music/awards/polar-music-prize-sweden-anniversary-behind-the-scenes-1235073816/

Lars Nylin