Nyheter 25 januari 2022

Svensk låtskrivarelit på nytt Ghost-album

Låtlistan för femte studioalbumet med Ghost bjuder på flera tunga svenska låtskrivarnamn. Joakim Berg, Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Peter Svensson är några av dem.

Den första singeln från albumet Impera kom nyligen och heter Call Me Little Sunshine. Låten är skriven av bandets frontman Tobias Forge tillsammans med Max Grahn, även känd under namnet Fat Max Gsus. Grahn var bl a en av låtskrivarna bakom Oscarsnominerade låten Husavik, som sjöngs av Molly Sandén och var med i filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

På låtlisten för albumet Impera finns också fem låtar skrivna i samarbete med Salem Al Fakir och Vincent Pontare, två skrivna tillsammans med Joakim Berg (Kent mm) och en skriven tillsammans med Peter Svensson (The Cardigans mm) och Klas Åhlund (Robyn mm).

Impera är producerat av Klas Åhlund och släpps den 11 mars.

Christel Valsinger