16 januari 2022

Sverigetopplistan: första ettan för Sarettii

Sarettii får sin första etta med Som dom [Ringtone Records]. The Weeknd tar över albumlistan med Dawn FM [Republic/Universal].

Sarettii blir med sin singelletta den första artisten att ta emot den specialdesignade statyett med tillhörande halsband, som Ifpi Sverige tagit fram tillsammans med smyckesdesignern Maria Nilsdotter. Syftet med statyetten är att hylla de artister som lyckas nå till toppen i dagens snabbrörliga musiklandskap.

Det är mycket Göteborg i topp på Sverigetopplistan denna vecka. Även andraplatsen tas av en Göteborgsrappare, C.Gambino som går direkt till toppen med M5 [GG Music] som han delar med kollegan 23. Förra veckans etta Gayle faller till 3 med Abcdefu [Atlantic/Warner].

Listan har ytterligare två starka nyheter. The Weeknd startar som 5 med Sacrifice [Republic/Universal] medan Adaam & Aden är ny 8 med Abti [EMI/Universal].

C. Gambino inleder också starkt på albumlistan. Debutalbumet Sin City [GG Music] går in som 2.

ABBA tappar täten på albumlistorna för fysisk försäljning och vinyl med Voyage [Polar/Universal]. I båda fallen är man nu 2 efter Så mycket bättre – säsong 12 [Playground] respektive David Bowie med Toy (Toy:Box)[Parlophone/Warner].

Alla fakta här: www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin