Nyheter 13 september 2021

Svenskt på digital IKEA-festival

MØ och Arlo Parks är några av toppnamnen när IKEA 16/9 lanserar en digital festival kort och gott kallad IKEA Festival. Men där finns även tre svenska akter. 

Den 16 september öppnas de digitala dörrarna till den globala 24-timmarsfestivalen IKEA Festival. Live Nation har bidragit med musikprogrammet och talangsökningen till denna festival, arrangerad av IKEA för att fira livet i hemmet. Artisterna – både etablerade och nykomlingar – kommer från hela världen och de kommer att uppträda från sina hem som de har förvandlat till virtuella scener. Festivalen presenterar stora namn som den danska, den kanadensiska producenten Kaytranada, singer-songwritern Arlo Parks och R&B-artisten Amaraae, men också nyupptäckta talanger som har ansökt om att få vara med på denna festival i sociala medier.

Artisterna har byggt om sina hem till virtuella scener som erbjuder publiken en intim och exklusiv spelning online. Några exempel: MØ träffas i hennes turnébuss i Köpenhamn, Arlo Parks finns med sitt band i London, Det virala punkbandet The Linda Lindas framträder från Los Angeles.

-Med IKEA Festival har Live Nation kunnat bidra till att skapa en global festival som människor kan delta i över hela världen. Med den unika blandningen av stora artister, som sätts jämte kommande stjärnor och nykomlingar, är detta en händelse där vi digitalt ligger i framkant. Vi är verkligen glada och stolta över att få vara med och skapa denna unika musikupplevelse!, säger Peter Björklund, projektledare på Live Nation Sweden.

Festivalen öppnar dörrar till mer än 100 hem i mer än 50 länder runt om i världen och sänds på ikea.com/festival, helt gratis.

-Vi vill öppna dörren till de levande stunder från den plats där livet händer – i hemmet. I och med att musiken är en så avgörande del av livet i hemmet och något som för samman människor över hela världen, har det varit en fantastisk upplevelse att arbeta tillsammans med Live Nation och deras nätverk av talanger för att få dessa hemmakonserter att komma till liv. Vi är glada att få dela med oss av IKEA Festival den 16 september, säger Marcus Engman, Chief Creative Officer på Ingka Group.

Artister:

Amaraae – US/Ghana

Arlo Parks – Storbritannien

BEX – Storbritannien

BOB IS TIRED – Taipei

Badsista – Brasilien

Beks – Australien

Blowsom – Frankrike

CADEJO – Sydkorea

Clay and Friends – Kanada

Dlina Volny – Vitryssland

Dot. – Wales

Eldorado – Frankrike

Emiko Rochelle – USA

Fu-Ching-Gido – Japan

GrapeGuitarBox – Storbritannien

Honey. – Sverige

Jake Chapman – USA

Jake Fine – USA

Jelly Oshen – Australien

Joe Bae – USA

Juice – USA

KORDELYA – USA

Kanis – Haiti

Karina Sofia – Mexiko

Kaytranada – Kanada

Kedr Livanskiy – Ryssland

LIGHTERS – Japan

Laughing Ears – Kina

Lionclad – Sydkorea

Loraine James – Storbritannien

Mad Keys – USA

Masego – USA

Mister Womxn – Indien

MØ – Danmark

NIKI – Indonesien

Pastel – Storbritannien

Pixey – Storbritannien

Quinn Oulton – Storbritannien

Renao – Storbritannien

Ryan Harris – Kanada

Sandunes – Indien

Serepocaiontas – Italien

Shadi G – Sverige

Shayan Roy – Indien

Shiv – Irland

Steff Stover – Sverige

TOKiMONSTA – USA

The Away Days – Turkiet

The Linda Lindas – USA

YONLAPA – Thailand

ZULI – Egypten

Lars Nylin