16 augusti 2021

Storsjöyran presenterar minifestivalen Re:Publik

Yran i Östersund gör som några andra större festivaler, det blir en minifestival i väntan på återkomst. Man arrangerar 9-11 september inomhusfestivalen Re:Publik på fyra scener i staden. Några av artisterna är Frida Hyvönen, Junior Brielle och Johan Airijoki & Malmfältens rockklubb.

Dessutom rymmer Re:Publik dokumentärfilmsvisning, quiz, gatumusik och ett storslaget firande av 30-årsjubilerande Hoven Droven.

Yran skriver i ett pressmeddelande: 

”En viktig del av Storsjöyrans själ är blandningen av artistiska uttryck. Det smala och det breda, det storslagna och det finstämda. Inte minst hittas Yrans själ på festivalens mindre scener, där artister med egensinniga uttryck delar scen med nya namn och låtar du inte hade hört innan men nynnar på hela vägen hem i sommarnatten. Re:Publik är en hyllning till just dessa artister. Innebörden av namnet är dubbelbottnad, dels vill vi belysa det norrländska musiklivet med tonvikt på artister med rötterna i republiken Jämtland. Dels är syftet med Re:Publik att skapa speltillfällen och att åter välkomna konsertpubliken efter en lång tid av att inte kunna samlas.”

Konserterna är i mindre skala och anpassade efter rådande restriktioner på respektive lokal. Festivalen är kostnadsfri med undantag för konserterna på Gamla Teatern. Till dessa säljs separata biljetter via tickster.com från 20 augusti. För mer information se yran.se/republik.

Lars Nylin