Nyheter 16 juni 2021

Nöjesprofiler satsar på nytt konsertkoncept

Intima och påkostade arrangemang på unika platser. Det är planen för det nya konsert- och festivalkonceptet CLSR, som lanseras av Karl Ohlsén Pettersson och Mille Yousefali. Flera evenemang är planerade och det första redan i sommar.

Grundarna till konceptet CLSR  (som vi gissar ska utläsas ”Closer”) är två erfarna nöjesbranschprofiler. Karl Ohlsén Pettersson har varit verksam inom konsert- och festivalbranschen i över 15 år. 2011 var han med och lade grundstenarna till dansmusikfestivalen Summerburst. Utöver det har han även hunnit med att arrangera konserter med några av de största artisterna i världen inom  elektronisk dansmusik som exempelvis Swedish House Mafia, Avicii, David Guetta, Alesso och Tiësto.

Mille Yousefali har en gedigen bakgrund inom nöjes- och nattklubbsbranschen. I över två decennier har han roat gäster i Stockholms uteliv i roller på Café Opera, White  Room, V****och Bergmans.

– Startskottet till CLSR var helt enkelt att vi båda två, efter många år på varsitt håll i  branschen, kände att det var alldeles för lite nytänk vad gäller musikupplevelser. Varför måste konserter och festivaler upplevas på samma platser om och om igen?  Vi vill addera något annorlunda, komma bort från den traditionella arenan, och vi tror att  publiken är redo för detta nu när världen börjar öppna upp. Vi vill att gästen ska komma närmare upplevelsen, därav namnet CLSR, säger Kalle Ohlsén Pettersson i ett pressmeddelande.

CLSR skulle ha lanserats för ett år sedan, men pandemin ändrade planerna. Nu är kanske konceptet med evenemang för färre antal besökare, utanför de traditionella arenorna och festivalfälten, ännu mer rätt i tiden.

– Jag har under hela mitt yrkesverksamma liv skapat intima klubbupplevelser, och det är i mötet mellan mig och Kalle, som kommer från större evenemang, som magin skapas. Min känsla för fest och den perfekta utekvällen korsas med Kalles kunskap om större musikevenemang – och nu är vi redo att sätta våra planer i verket. Det positiva är att vi haft tid att planera, man kan säga att det kommer vara världens mest genomtänka verksamhet när vi väl drar igång, säger Mille Yousefali.

Det första evenemanget presenteras innan midsommar. Därefter kommer flera evenemang att släppas och genomföras innan året är  slut.

Christel Valsinger