Nyheter 1 december 2020

Artister i julkalender för hemlösa

Med livemusik och julhälsningar från artister och kulturarbetare, gör Klubb Undergrunden och Westside Music Sweden en alternativ julkalender till förmån för gatutidningen Faktum. 

Klubb Undergrunden har som tradition att skänka delar av intäkterna från sin årliga julfest till tidningen Faktum, men i år bjuds alla istället in till en digital julkalender för att stötta dem som hamnat i socialt utanförskap och hemlöshet, skriver de ansvariga bakom satsningen i ett pressmeddelande.

Varje dag fram till jul öppnas en ny lucka, som gömmer en julhälsning och livemusik med artister filmat på något av Klubb Undergrundens arrangemang i Borås. Via Swish samlas pengar in till Faktums Försäljarfond.

Bland artister och kulturarbetare som deltar i julkalendern finns Dregen, Emma Knyckare, Patrik Arve, Alice Bah Kuhnke, Joppe Pihlgren, Timo Räisänen  Mattias Alkberg, Spiders, Franska Trion, Sator, Union Carbide Productions och Pale Honey.

Lucköppningen sker på Klubb Undergrundens facebooksida och instagram.

Christel Valsinger