18 augusti 2020

Jubël gör Englandssuccé – satsar vidare internationellt

2018 blev gruppen Jubëls cover på Dancing in The Moonlight en hit i Sverige, som sedan också spred sig i både Skandinavien och Europa. Nu gör den succé igen – i England. 

Dancing in The Moonlight, som i original släpptes av King Harvest 1972, var även en hit med Top Loader år 2000. Nu har Jubëls cover, som spelats in tillsammans med sångerskan Neimy, fått fart även i England. Just nu ligger den på en elfteplats på Englandslistan, efter att ha blivit synchad i tv-serien Love Island.

– Det var skivbolaget i UK som vi sajnade denna låt med, Good Soldier, som pitchade in den dit, berättar David Lindgren Zacharias, som tillsammans med Viktor Broberg och frontpersonerna Sebastian Atas och Victor Sjöström ligger bakom Jubël.

– Vi skriver och producerar allt tillsammans och jag har även fått nån slags uppgift att hålla i businessdelen, även om vi alla är involverade där också. Jag träffade de andra tre när jag och Shy Martin skrev en låt till deras dåvarande grupp Galavant. Vi började skriva tillsammans efter det och ganska snabbt startade vi Jubël.

Hur jobbar ni för att följa upp framgångarna i England?

– Det är fullt fokus på att jobba in nya låtar. Dancing In The Moonlight lanseras nu i bl a  Tyskland, Frankrike, Australien och USA så nästa release kommer att få vänta lite för att inte störa detta.

USA är en dröm, har jag förstått?

– Ja, USA är prioritet för oss. Det görs en stor satsning där. I USA har en radiosatsning precis startat och Warner, som licensierat låten globalt av Good Soldier, går all in för att sätta låten Top 40. Eftersom Jubël är sajnat till Warner finns det långsiktiga planer för gruppen även där.

Christel Valsinger

Foto: Nina Holma