Nyheter 19 februari 2020

Snafu Records expanderar i USA

Delvis Stockholmsbaserade etiketten Snafu Records expanderar och har anställt Adrian Karvinen som Director of North America. Han kommer att vara placerad på bolagets Los Angeles-kontor.

Adrian Karvinen har varit internationell A&R för majorbolag i Sverige, Australien och England. Efter att ha anslutit sig till Three Six Zero’s Los Angeles-kontor 2015 (Calvin Harris, Tiesto), representerade Adrian Karvinen under sin tid på företaget produktionsduon Jarami (Frank Ocean, Camilla Cabello, Dua Lipa) svenskaustraliska Gucci-ambassadörerna Say Lou Lou och RCA-kontrakterade Skott. 2018, startade Adrian Karvinen egna företaget Fire Club INC som representerade den australiensiska artisten Starley, känd för sin internationella hit Call On Me.

Snafu Records använder sig av algoritmer för att hitta talang i ett tidigt skede och utveckla den med hjälp av ett kreativt nätverk. Låtskrivaren och producenten Carl Falk (Ariana Grande, Avicii mfl) är Creative Director.

– När vi träffades första gången fångade de mig direkt med sin passion och sina idéer om hur man bäst servar artister i streamingeran, säger Adrian Karvinen i ett pressmeddelande.

– Det är en fantastisk möjlighet att vara tillräckligt kvick för att experimentera med nya idéer och nya artister, men ha de medel och stöd som behövs för att se dessa idéer utvecklas till sin fulla potential. De har det bästa av båda världar med otrolig inblick i datadriven A&R och tillgång till några av världens bästa författare och team.

– Att ta in någon som Adrian, som är allmänt respekterad som A&R och artistmanager, för att hjälpa oss att maximera intäkterna och driva vår totala tillväxt är en ”game-changer” för oss, Mattias Bernard, chef för affärsutveckling.

Christel Valsinger