Nyheter 20 januari 2020

Avicii hyllad av Kygo och Sandro Cavazza

I december hyllades Tim Bergling vid en jättegala på Friends Arena. Nu hyllas han med en låt som han själv var med om att skissera.  

En demo av Sandro Cavazza, som Avicii oväntat spelade under en festival för några år sedan har nu färdigställts. Forever Yours (Avicii Tribute) av Kygo, Avicii och Sandro Cavazza släpps av Universal Music på fredag den 24 januari.

Under en resa genom USA, på väg mot Ultra Music festival i Miami 2016, spelade Cavazza upp en tidig version av låten för vännen Tim ”Avicii” Bergling. Den senare började omedelbart att jobba vidare med låten, men den färdigställdes aldrig innan han tragiskt gick bort i april 2018.

Inspirerad av Tims version av låten, som han spelade på festivalen i Miami, har Kygo och Cavazza tillsammans nu producerat en version för att hedra minnet av Tim.

Tillsammans med släppet av Forever Yours (Avicii Tribute) släpps en video där upphovsmännen pratar om processen som förde dem till den slutgiltiga versionen, samt vad Tim och låten betyder för dom båda.

Det släpps även en officiell video med material från Avicii Tribute Concert i december förra året, där Kygo och Sandro Cavazzas version av låten framfördes under Kygos set.

Kygos, Aviciis och Sandro Cavazzas nettointäkter från låten går till Tim Bergling Foundation som fokuserar på att stödja organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och suicidprevention. Andra områden som stiftelsen kommer att verka inom är klimat, djurliv och andra ämnen som Tim Bergling hade intresse och passion för.

Lars Nylin