30 september 2019

EMMA lanserar EMMMA för nya managements

Vid Reeperbahnfestivalen i Hamburg lanserade EMMA – European Music Managers Alliance – det första europeiska mentorprogrammet för managements, EMMMA.

Det är efter stöd från EU:s kampanj Music Moves Europe som EMMA kan inleda sin satsning. EMMMA – European Music Managers Mentorship – kommer att arbeta för att öka kunskapen och visa på affärsmöjligheter genom att knyta ihop managements inom EU.

EMMMA består av ett mentorprogram och ett nätverksprogram som EMMA tror kommer att underlätta för nya europeiska managements genom att samarbeta med erfarna mentorer från varje deltagande land. Man kommer bland annat att få möta mentorer vid by:Larm, Tallinn Music Week och The Great Escape, ansikte mot ansikte, men även i Skype-sessioner och specialiserade workshops.

Efter att programmet har genomförts kommer deltagarna att få presentera en ettårig affärsplan för minst en av sina artister, låtskrivare eller producenter.

Per Kviman, ordförande MMF Sverige och ordförande för European Music Managers Alliance, sa vid lanseringen i Hamburg:

– Diversifieringen av den traditionella musikbranschen har utan tvekan stärkt rollen för managements, som nu bör vara experter i alla aspekter på sin klients verksamhet – från låtskrivande och inspelningar till livesidan, sponsring, online marknadsföring och en massa andra områden. Detta välbehövliga program gör det möjligt för managements att dela sin expertis och bygga sina klienters karriärer över gränserna. Vi hoppas att det kommer att växa med tiden och hjälpa till att bygga ett starkt nätverk av managements i hela EU. Detta är en stor vinst för europeisk musiks framtid.

Lars Nylin