Nyheter 8 augusti 2019

Per Sundin blir ny VD Pop House Sweden

Per Sundin, VD på Universal Music Nordics, blir ny VD på Pop House Sweden där ABBA The Museum, Pop House Hotel, Cirkus och Hasselbacken ingår. Sundin kommer fortsätta att ingå i Universal Music Sweden, Norge, Danmark, Finland och får även befattningen som icke-verkställande ordförande, Universal Music Nordic Region.

Per Sundin tillträder den 1 september 2019 som VD på Pop House Sweden, där Conni Jonsson och Björn Ulvaeus är huvudägare. Per Sundin kommer tillsammans med huvudägarna och den internationella företagsledaren Flavio Bucciarelli att arbeta vidare i visionen att bli en unik nöjesdestination på Djurgården i Stockholm men också investera i nya affärsmöjligheter och projekt inom underhållningsindustrin. ABBA The Museum, Pop House Hotel, Cirkus och nyförvärvet Hasselbacken ingår i Pop House Swedens koncern som grundades 2014.

– Jag har under min tid i styrelsen för Pophouse AB imponerats stort av ambitionen, handlingskraften och viljan hos huvudägarna Conni Jonsson och Björn Ulvaeus. Detta i kombination med deras starkt lysande framtidsvision för bolaget så kände jag en stark drivkraft att anta utmaningen, säger Per Sundin.

-Det blir spännande att ansluta till Pop House Sweden i detta viktiga skede i dess historia och jag ser fram emot att arbeta med Per och hans team i gruppens framtida succeer, säger Bucciarelli.

– Det ska bli så inspirerande och roligt att tillsammans med Per och Flavio fortsätta och utveckla musik- och nöjesutbudet genom Pop House Sweden och samtidigt marknadsföra Djurgården som en av världens mest spännande upplevelsedestinationer, säger Björn Ulvaeus.

-Jag har fått se Pirate Bays uppgång och fall och fått uppleva den otroliga resa Spotify har gjort från Sverige ut i världen. Det har även varit ett fantastiskt privilegium att få arbeta sida vid sida med artister som ABBA, Veronica Maggio, Tomas Ledin och Håkan Hellström samtidigt som jag har fått uppleva och medverka till nya stjärnor som fötts och exploderat, både på hemmaplan och ute i världen, som Avicii, Tove Lo och Hov1. Men till sist är det ändå det samlade resultatet av det som mina fantastiska medarbetare på Universal Music har skapat som har gjort mig stoltast, fortsätter Per Sundin.

Sundin kommer även fortsätta ingå i Universal Music Sweden, Norge, Danmark, Finland och får även befattningen som icke-verkställande ordförande, Universal Music Nordic Region.

Frank Briegmann, VD och styrelseordförande, Universal Music Central Europe och Deutsche Grammophon, kommer ersätta Per Sundin som Universals styrelseledamot i Pophouse Sweden AB.

Flavio Bucciarelli är en internationell företagsledare som under 20 år har arbetat på Starwood Hotels & Resorts i ett antal Europeiska länder och har haft många ledande befattningar, varav den sista var Vice President
Operations för EAME.

Från 1 september har Joakim Johansson positionen som Managing Director Universal Music Sweden – se separat artikel.

Lars Nylin