Nyheter 1 juli 2019

Platinum till Mares

Mares singel Sunnanvind har nått platinastatus. Det är den första låten från Uppsalagruppens debutalbumet att bli platinacertifierad. Mares som kommit lite från ”ingenstans” och nu syns högt upp på listorna.

Mares debuterade för fyra år sedan med Allt du gör och att du inte finns och har sedan dess släppt singlar som 95, Cyklar ni så springer jag, Penseldrag och Sjutton.

15 mars i år släpptes gruppens debutalbum Sunnanvind som delar namn med en av deras mest spelade låtar på Spotify. Debuten gick direkt upp på Sverigetopplistans förstaplats och i samma veva utsågs Mares till Framtidens artist av P3. Sunnanvind har klättrat ända upp till andra plats på Svensktoppen, spelas på A-rotation på P3 och P4 och är en av de mest strömmade låtarna på Spotify just nu (vid midsommar nådde låten nummer två på Sweden Top 50).

Mares ger ut sin musik på egna labeln Tjooff i samarbete med artistbyrån Jubel. I dag släpper de två nya låtar under Spotify Singles och i morgon står de på största scenen på festivalen Lollapalooza i Stockholm. I sommar finns det även chans att se Mares live på bland annat Hudikkalaset i Hudiksvall, Storsjöyran i Östersund, Bayside i Helsingborg och Hugo Parkfestival i Norrköping.

Bandmedlemmarna i Mares är samtliga födda 1997, kommer från Uppsala och består av Fredrik Danfors (sång), Michael Dahnberg (klaviatur), Fredrik Nilsson (bas), Albin Egrelius Fredlund (gitarr) och Olof Wärend Rylander (trummor).

Lars Nylin