Nyheter 26 maj 2019

Offentlig förhandslyssning av Aviciis nya album

Inför releasen av Avicii-albumet Tim, bjuds fans över hela världen in att förhandslyssna på musiken, samtidigt som de kopplas ihop med varandra. Initiativet vill visa hur Aviciis musik haft kraften att sammanföra människor.

I ett pressmeddelande skriver teamet bakom Avicii:

Att lyssna på musik kan vara en kraftfull källa till inspiration och tröst men det räcker inte. Det har blivit viktigt för oss att släppa den här nya musiken med fokus på hur man kan komma samman, vara en del av ett samhälle och känna sig mindre ensam.

Sex stycken kuber kommer att placeras ut i Sydney, Tokyo, Stockholm, London, New York och Sao Paulo den 1-2 juni. När två personer samtidigt aktiverar en kub på varsin plats kommer en förhandslyssning av det kommande albumet att starta. På så sätt sker varje lyssning i sällskap av någon annan, på en annan plats i världen.

Kuben kommer att vara 2,4 x 2,4 meter stor. I Stockholm kommer den att stå på Stureplan och vara öppen 12-22 den  juni och 12-18 den 2 juni. Mindre kuber är också aktiva under helgen i Oslo, Paris, Berlin, Salzburg, Bukarest, Bryssel, Zürich, Taipei, Auckland och Toronto.

Tim släpps den 6 juni.

Christel Valsinger