Nyheter 13 maj 2019

Avicii regerar, Maggio utmanar

Aviciis SOS [feat. Aloe Blacc) [Avicii/Universal] regerar i toppen av singellistan, men listan har fyra nykomlingar på topp 20 inklusive nytt från Veronica Maggio. Billie Eilish är kvar som albumetta med When We All Fall Asleep – Where Do Go? [Darkroom/Universal].

Lil Nas X är kvar på plats 2 med Old Town Road [Lil Nas X/Sony] och även i övrigt ser topp 5 ut som senast, med Einar som 3 med Rör mig [Einar], Molly Sandén på plats 4 med Rosa Himmel [Milkshake/Sony] och snart Sverigeaktuella Billie Eilish som 5 med Bad Guy [Darkroom/Universal].

Men sedan börjar det hända saker. Veronica Maggio går in som 6 med Tillfälligheter [Universal/Universal]. Att den framgången inte är någon tillfällighet, sorry, understryks av att föregångaren Kurt Cobain vänder från 22 till 20.

På plats 9 går Z.E. in med ännu en topp 10-hit, denna gång Herre på täppan [Team Platina], hans 74 Bars finns nu på plats 7. Shawn Mendez gör entré som 10 med If I Can’t Have You [Island/Universal] medan Logic startar som 14 med Homicide feat Eminem [Def Jam/Universal].

Förra veckans starkaste utländska nykomling Taylor Swift tappar däremot från 11 till 16 med Me! [Taylor Swift/Universal]. Även svenska Mares tappar, nu från  9 till 11 med Sunnanvind [Tjoof].

Nääk är veckans klättrare i toppskiktet och går från 28 till 18 med Cali [Universal/Universal].

Heatseeker toppas av Blacky med Tr4p [Kuluna Records].

På samlingslistan är Lady Gaga efter drygt ett år på listan kvar som etta med A Star Is Born [Interscope/Universal].

Vinyllistan toppas av Amon Amarth med Beserker [Metal Blade/Sony]. Bandet från Tumba, söder om Stockholm, är även i övrigt veckans albumnykomling, med plats 5 på stora listan och plats 2 på den fysiska. Den sistnämnda toppas av Donnez med Med stora steg [Atenzia].

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se