Okategoriserade 3 april 2019

Nytt utseende på Sverigetopplistan

Nu har den lanserats, nya Sverigetopplistan.se – Sveriges enda officiella topplista som är baserad på försäljningssiffror till konsument från hela landet. I det sökbara arkivet finns försäljningssiffror från varje år sedan 1975.

Sverigetopplistan publiceras varje fredag de senaste topplistorna som inkluderar fysisk, nedladdad och strömmad musik. Sverigetopplistan innehåller också ett arkiv som spänner över 43 år och innefattar 16 olika listor inom både format och genrer med information om låtens titel, artist, omslagsgrafik, aktuell och historisk listplacering, antal veckor på listan och skivbolag. Här kan du t.ex enkelt kolla upp vilken singel det dansades till den där stekheta sommaren 1994 (det var Baby, I love Your Way med Big Mountain) eller att Frälsningsarmens samlingsskiva En salig samling var Sveriges mest köpta album vid millennieskiftet.

Bakom Sverigetopplistan står musikbolagens branschorganisation Ifpi Sverige, som genom den nya webbtjänsten har ambitionen att göra detta unika arkiv tillgängligt för så många som möjligt. Sverigetopplistans nya visuella identitet är framtagen av SthlmConnection, som även har utvecklat tjänstens nya gränssnitt. #Sverigetopplistan

Lars Nylin