Nyheter 3 december 2018

Z.E vet

Lady Gaga & Bradley Cooper vinner matchen mot diverse jullåtar och är kvar i topp av singellistan med Shallow [Interscope/Universal]. Albumlistan toppas av Z.E. med nya Sverige vet [Team Platina] som också levererar en ny listtrea.

På singellistan har det varit ett stabilt läge ett tag. Men nu händer det saker.  Ava Max är kvar som 2 med Sweet But Psycho [Atlantic/Warner]. Men sedan kilar sig Z.E. in med titellåten Sverige vet [Team Platina]. Längre ner kommer nya titlar från albumet på bland annat platserna 13 och 23.

Ariana Grande faller till 4 med Thank U, Next [Republic/Universal]. Zara Larsson går från 4 till 6 med Ruin My Life [Company Ten/Sony].

Den andra omdanande faktorn denna vecka är att julklassiker gör entré i toppskiktet på bred front. Mariah Carey går från 52 till 7 med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony] medan den eviga julrivalen Last Christmas [Epic/Sony] med Wham! klättrar från 69 till 17. Triad kommer åter som 32 med Tänd ett ljus [Parlophone/Warner].

På Heatseeker toppar James Arthur & Anne-Marie med Rewrite The Stars [Atlantic/Warner].

På albumfronten återkommer The Beatles till första plats på såväl fysiska listan som vinyllistan med White Album [Calderstone/Universal]. Samlingslistan toppas fortsatt av soundtracket till filmen A Star Is Born [Interscope/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin