Okategoriserade 20 november 2018

Beatles vita etta efter 50 år

Lady Gaga & Bradley Cooper toppar fortsatt singellistan med Shallow [Interscope/Universal] men utmanas nu av två starka klättrare. För att illustrera albumlistorna kunde vi valt en vit ruta men kör en japansk utgåva.

Efter 50 år toppar till sist The Beatles White Album [Calderstone/Universal] de svenska albumlistorna, ”stora” listan, den fysiska och även vinyllistan. När det legendariska albumet släpptes 1968 fanns det ingen officiell svensk försäljningslista. Det dröjde till en återutgivning 2009 innan plattan med det ikoniskt vita omslaget nådde svenska listan. Faktum är att The Beatles första gången låg på den svenska albumlistan först 1976, då med samlingen Rock’n’Roll.

På singellistan är Lady Gaga alltså kvar i topp. Men hon och Bradley Cooper utmanas. Efter den fortsatta tvåan Ava Max med Sweet But Psycho [Atlantic/Warner] kommer klättrande Ariana Grande med Thank U, Next [Republic/Universal] från 18 till 3 liksom Stor med Säga mig [Columbia/Sony] som går från 19 till 4. Låten blir därmed säsongens första stora hit från Så mycket bättre.

En trio nyheter lägger sig runt 20: Imagine Dragons går in som 17 med Bad Liar [Kid In A Korner/Universal], Xxxtentacion får en ny postum hit med Bad [Bad Vibes] som 21 och Stor får en ny topp 30 då Mitt liv [Columbia/Sony] startar som 23.

På Heatseeker toppar Lil Peep med Sex With My Ex [Columbia/Sony] och samma Lil Peep ligger även som tvåa med Life Is Beautiful].

På albumlistan petas Robyn ner till 5 med nya Honey [Konichiwa/Universal] och utöver Beatles gör Imagine Dragons en stark start som 2 med Origins [Kid In A Korner/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin