25 september 2018

Maja Kristina till Republic och Universal

Svenska Maja Kristina har skrivit ett avtal med amerikanska Republic för världen exklusive Norden, där Universal kommer att lansera sångerskan och låtskriverskan som här hemma hittills varit känd som Maja Strömstedt.

Efter ett par singlar på hemmaplan har det internationella intresset blivit stort för sångerskan och låtskriverskan från Stockholm. Det har nu växlat ut i ett globalt avtal med Republic Records och ett för Norden med Universal. I Sverige är annars musikbolaget PRFKT basen, det var också PRFKT som släppte fjolårssingeln Voices och som är Majas förlag. På Republic blir Maja stallkamrat med bland andra Post Malone, Drake, Weeknd, Adriana Grande och Nicki Minaj.

– Mattias Ewald och jag kände att i Majas unika fall kändes USA som det givna målet, d.v.s. att hitta ett hem och ett skivbolag där. Republic Records var en ”perfect match” och högst upp på vår önskelista, säger Sanji Tandan på PRFKT.

Avery Lipman (President Republic Records. MI:s anmärkning) sajnade Maja direkt till Republic vilket är unikt då artister oftast brukar plockas upp ”i major-systemet”. Det är också viktigt att påpeka att Maja har direktavtal med Per, Johan, Emilie och teamet på Universal Music Sweden för den nordiska marknaden, fortsätter Tandan.

Första resultatet av det nya upplägget blir singeln No Fake Love som släpps nu på fredag 28/9. För mix och produktion står Mike Wise.

Lars Nylin