Nyheter 12 juni 2018

ARTIST Ghost följer upp Ace of Base

Ghost intar inte bara Sverigetopplistan med en trippel ettor denna vecka. Tobias Forges Linköpingsprojekt går även in som nummer 3 på Billboard Top 200, den bästa svenska placeringen sedan Ace of Base på 1990-talet.

För 25 år sedan toppade Ace of Base Top 200 med The Sign. Sedan dess har ingen svensk akt nått den albumplacering som Ghost startar med denna vecka. Med hittills 125 000 sålda exemplar av Prequelle är bandet en av de mest framgångsrika globalt just nu.

Nicholas JohanssonUniversal Music har varit med på resan till prestigeframgångar som denna. Han säger till MI:

– Det är fantastiskt roligt och välförtjänt. Det är långt från någon slump att Prequelle tar sig in så pass högt. Jag har på nära håll följt hela processen runt denna albumcykel och det är helt otroligt hur Tobias Forge har jobbat genom detta. Inte enbart som regissör av Ghost, med allt vad det innebär. Denna gång har det även varit ett extra tryck i form av promotion i flera delar av världen. Personligen är jag otroligt glad och stolt över att få vara en del av framgångssagan.

Ghost förekommer på hemmaplan närmast på torsdag som en del av hyllningen av Metallica vid Polar Music Prize.