Nyheter 10 juni 2018

PRIS Gärdestadstipendiet till Fanny Hultman

Det har varit mycket Ted och Kenneth Gärdestad det senaste året, såväl ljusa som mörka nyheter. En definitivt positiv nyhet är att årets upplaga av Ted Gärdestad-stipendiet delats ut till artisten, låtskrivaren och producenten Fanny ”F.N.Y” Hultman i Berwaldhallen i Stockholm.

Ceremonin inleddes med en hyllningskonsert till bröderna Gärdestad och ABBA, uppförd av rosade kören Cantemus med Janne Schaffer som konferencier och solist. Publiken bjöds även på en konsert i konserten av stipendiaten själv, som framförde en av sina egna låtar tillsammans med Madelene Eliasson på gitarr.

Den som vill bidra till att fler unga aspirerande musiker ges stöd till att fortsätta utveckla sin musik kan swisha sin gåva till Ted Gärdestads Minnesfond på Swish-nummer 1230741264.

Lars Nylin

BIlden från vänster: Ted-stipendiaten Fanny ”F.N.Y” Hultman och gitarristen Madelene Eliasson.