6 februari 2018

IFPI samlar rapportering kring sexuella övergrepp i branschen

Ifpi Sverige har anlitat jämställdhetsbyrån Management by Kerstin för att samla upp rapportering kring kränkningar, sexuella trakasserier och övergrepp i branschen. 

Camilla Wagner och Petra NedforsManagement by Kerstin grundades 2013 av jämställdhetskonsulterna Camilla Wagner och Petra Nedfors, som har lång erfarenhet av att driva förändringsarbete för mer jämställda arbetsplatser.

Den som själv utsatts för – eller har bevittnat någon annan utsättas för – kränkningar, trakasserier eller övergrepp uppmanas att rapportera detta. Det går att rapportera incidenter rörande vilken situation och vilken aktör som helst, så länge det rör sig om en arbetsrelaterad relation och/eller situation.

De rapporter som kommer in sammanställs månadsvis till Ifpi. Ingen kommer att namnges i sammanställningen, varken den som utsatts eller den rapporteringen gäller.

Syftet med rapporteringen är att uttryck för sexism inte ska kunna passera obemärkt och för att Ifpi ska kunna sätta in insatser för att ändra attityder och beteenden på rätt ställe.

Den som har en händelse att rapportera kan göra det här: https://goo.gl/forms/7SAq2lj3LVYsHTDi2

Christel Valsinger