MUSIKFÖRLÄGGARNAS PRIS Alla nomineringar

Nyheter

Nu är alla nominerade till Musikförläggarnas Pris 2017 offentliga. Musikförläggarnas Pris är galan som sedan 2003 lyfter fram och hyllar årets mest framstående svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare. Chans till flest priser har låtskrivarparet och debutanterna Sara ”SHY Martin” Hjellström (bilden) och Nirob ”SHY Nodi” Islam som är nominerade i hela tre kategorier: Årets genombrott, Årets internationella framgång och Årets låt (The Ocean). 

– Vi började skriva tillsammans för ett och ett halvt år sedan och har hela tiden valt att gå på vår magkänsla, både vad gäller musik och i våra relationer. Att få jobba med det vi älskar tillsammans med personer vi älskar och att bli nominerade för det, inte bara i en utan i tre kategorier, känns som en dröm man inte vill vakna ifrån. Stort tack till juryn som nominerat oss. Det är en otrolig bekräftelseboost på att vi ska fortsätta följa vår magkänsla, säger SHY Martin och SHY Nodi.

Även Tove Lo, Noonie Bao, Frida Hyvönen, Max Martin och nykomlingen Elina Stridh kan gå hem med flera prisstatyetter när galan ägt rum fredagen den 10 november på Berns salonger i Stockholm – de är alla nominerade i två kategorier vardera.

Musikförläggarnas Pris instiftades år 2003 av branschorganisationen Musikförläggarna i syfte att årligen uppmärksamma Sveriges mest framstående låtskrivare, kompositörer och textförfattare – musikförlagens närmaste samarbetspartners. Tanken är att priset också ska föra svenskt musikskapande framåt genom att uppmuntra och inspirera alla som på ett eller annat sätt arbetar med att skapa musik.

– Det känns superkul! Är så himla glad och hedrad att Ain’t My Fault är nominerad till årets låt. En av mina personliga favoriter av de singlar jag släppte förra året. Stort tack, säger Zara Larsson.

Priset delas ut i sju kategorier. I kategorierna ”Årets kompositör”, ”Årets textförfattare”, ”Årets låt”, ”Årets internationella framgång” och ”Årets genombrott” väljs nominerade och vinnare av en jury bestående av musikskapare, musikjournalister och förlagsanställda. I kategorierna ”Årets konstmusikpris – stor ensemble/opera” och ”Årets konstmusikpris – mindre ensemble/kammarmusik” väljs nominerade i samarbete med Sveriges Radio P2. Vinnarna i konstmusikkategorierna utses av en specialjury.

Vilka som vinner Musikförläggarnas Pris 2017 avslöjas fredagen den 10 november på Berns salonger i Stockholm.

ÅRETS KOMPOSITÖR
Frida Hyvönen
Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius
Martin ”Max Martin” Sandberg
Tove ”Tove Lo” Nilsson, Jacob Jerlström och Ludvig Söderberg

ÅRETS TEXTFÖRFATTARE
Erik Lundin
Frida Hyvönen
Iiris Viljanen
Tove ”Tove Lo” Nilsson

ÅRETS INTERNATIONELLA FRAMGÅNG
Ali Payami
Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius
Martin ”Max Martin” Sandberg
Sara ”SHY Martin” Hjellström och Nirob ”SHY Nodi” Islam

ÅRETS GENOMBROTT
Elina Stridh
Fredrik Häggstam och Kristoffer Eriksson
Pauline Skött (Skott)
Sara ”SHY Martin” Hjellström och Nirob ”SHY Nodi” Islam

ÅRETS KONSTMUSIKPRIS – LITEN ENSEMBLE/KAMMARMUSIK
Britta Byström Games for souls
Sven-David Sandström Föreställningen
Benjamin Staern Air – Spiral – Light 
Carl Unander-Scharin Calligrammes

ÅRETS KONSTMUSIKPRIS – STOR ENSEMBLE/OPERA
Anders Hillborg Violinkonsert nr 2
Lei Feng Johansson Swedish Forest
Anders Nilsson Symfoni nr 4 
Marie Samuelsson Eroseffekt och solidaritet

ÅRETS LÅT
Ain’t My Fault
(Zara Larsson) – M. Sepehrmanesh, Z. Larsson och U. Emenike
Say My Name (Tove Styrke) – T. Styrke. E. Loelv och T. Sibanda
Sexual (Neiked feat. DYO) – E. Stridh, V. Rådström och O. Olatunju
The Ocean (Mike Perry feat. SHY Martin) – M.Persson, SHY Martin, SHY Nodi, D. Vangelis och A. Wiman.

Lars Nylin

Foto Hampus Hjellström

Annons