18 september 2017

NYTT JOBB Johan Lindgren till Pindify

Johan Lindgren är ett bekant namn för de som arbetar inom svensk musikindustri, med över 25 års erfarenhet som marknadsdirektör på storbolagen Universal och Sony. Nu tar han rollen som Nordisk General Manager för Pindify.

– Jag ansluter mig till Pindify för jag känner att tjänsten träffar helt rätt med en ersättningsmodell där upphovsman/kreatör är den stora vinnaren, säger Johan Lindgren.

Pindify är en helt ny plattform, framtagen av eldsjälen Christoffer Wallin som tidigare legat bakom Jam Cloud bl.a., med syftet att vara en marknadsplats för artister. Målet är att alla kreatörer som har en fanbase och som har ett tydligt innehåll att sälja själva plockar hem merparten av intäkterna.

Det gör att även mindre artister, kanske kontraktslösa, men ändå med en hyfsad följarskara kan tjäna bra pengar på sitt artisteri.

– Jag har en stor passion för musikindustrin, dess konstanta förändring och framtid; hur ny teknik, social media och streaming påverkar konsumentens upptäckande av ny musik eller finner sina favoriter.

– Att vi med Pindify kan se till att alla kreatörer, stora som små, kända som okända, kan tjäna pengar på sin musik, sina texter, filmer, bloggar och bilder ser jag som någonting väldigt stort och fint. Det här är framtiden, avslutar Johan Lindgren.

Lars Nylin