21 augusti 2017

MUSIKBOLAG Steve Angello i avtal med Kobalt

Steve Angello har skrivit ett labelservice-avtal med Kobalt för världen. Avtalet inkluderar den förre Swedish House Mafia-medlemmens egna Size Records.

Steve Angellos kommande album kommer att släppas i tre omgångar med titlarna Act I – Genesis, Act ll – Inferno, respektive Act lll – Paradiso och musik har redan börjat släppas.

”Vi ser fram emot att ingå detta partnerskap med Steve och hans management för att skapa innovativa releasestrategier för hans inspirerande album” skriver Kobalts grundare Willard Ahdritz i ett pressmeddelande.

”Efter månader på utsidan kände jag att jag behövde ändra sättet jag gör musik på, hur jag tänkte om musik, hur jag kände om musik. Ihop med Kobalt får jag den kreativa och tekniska support jag behöver för att nå mina mål med den nya musiken” fortsätter Angello.

Johan Ekelund, nordisk VD för Kobalt, säger i pressmeddelandet:

”Steve anslöt till Kobalt förra året som en ”Neighboring Rights”-kund och vi är glada att vi kunnat bygga en mer robust partnerrelation.”

Steve Angello har på senare tid blivit omskriven för en tvist i USA, som bland andra Expressen rapporterat om. Angello svarade med ett uppmärksammat mycket upprört inlägg på sin Facebook-sida där han han bland annat kallade skriverierna ”skrattretande.”.

Lars Nylin