Nyheter 30 maj 2017

SPOTLIGHT Kygo & Ellie Goulding ”First Time”

När Kygo slår sig ihop med Ellie Goulding är det med en låt skriven av svenska Sara Hjellström (Shy Martin) och Fanny Hultman. First Time kom till på ett låtskrivarcamp och kändes som en låt som ”Kygo skulle älska”, berättar Sara Hjellström för MI.

First Time [TEN Music Group] släpptes i april och debuterade på plats 67 på Billboard hot 100. I Sverige har den legat 6:a på singellistan.

First TimeLåten som är den andra singeln från Kygos kommande andra album kom till på ett låtskrivarcamp i en studio vid Odenplan i november förra året, där Sara Hjellström, Fanny Hultman, Jenson Vaughan och producentteamet Hitimpulse träffades för första gången.

– Vi hade suttit hela dagen och skrivit på en annan låt. När vi blev klara satt vi och jammade lite och First Time kom till precis när vi skulle lämna studion. Jag minns att vi sa i studion att ”den här låten känns som något Kygo skulle älska”, berättar Sara Hjellström, som tidigare bl a varit med och skrivit Mike Perrys jättehit The Ocean.

– Jag är inte signad på något förlag så jag gjorde allt jag kunde, ryckte i kontakter för att få låten till Kygo och sen satt den, vilket var fantastiskt kul! Extra kul att de behöll en del av min demosång i slutet av låten.

Låten är en mjuk och luftig produktion i midtempo, där Ellie Gouldings lite hesa, nerviga sång sätts i centrum. Den vemodiga tonen förstärks av texten som är en nostalgisk skildring av att vara ung och uppleva saker för första gången.

I förra veckan släpptes en video, se den här:


 Christel Valsinger