Nyheter 12 februari 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 6 Magnus Carlsons första soloetta

Ed Sheeran håller undan på singellistan med Shape Of You [Atlantic/Warner] men The Chainsmokers uppvaktar allt hårdare och är nu tvåa med Paris [Disruptor/Sony]. Albumlistan har Magnus Carlson i topp med nya Den långa vägen hem [Cosmos/Playground], Weeping Willows-sångarens första soloetta.

Zara Larsson startade starkt förra veckan med So Good [Epic/Ten/Sony] på plats 7. Den faller nu till 12. Istället är det, utöver Chainsmokers, Martin Garrix & Dua Lips som utmanar starkast. De senares Scared To Be [Virgin/EMI/Universal] startade som 13 och klättrar nu till 4.

Melodifestivalen lär ge avtryck de närmaste veckorna trots att finalisterna får vänta ett tag. Störst hittills är De Vet Du, klara för ”Andra chansen”, som går in som 13 med Road Trip [Universal/Universal].

Ny etta på Heatseekers är Imagine Dragons med Believer [Kid Ina Korner/Universal].

Albumlistan har en annan stark nyhet i Säkert! som går in som 2 med Däggdjur [Razzia/Sony]. Det är en tangering av den hittills bästa placeringen för Annika ”Säkert” Norlin, förra gången var det med albumet Facit för sju år sedan. För Magnus Carlson var tidigare högsta placering som soloartist nummer 4. Med Weeping Willows har han toppat albumlistan två gånger, senast för knappt ett år sedan med Tomorrow Bacame Today [Razzia/Sony].

Säkert! toppar den speciella vinyllistan, Carlson har samma placering på den för total fysisk försäljning.

På samlingslistan återkommer Så mycket bättre säsong 7 [Columbia/Sony] till topplatsen.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se