30 november 2016

DIGITALT Nytt Spotifyrekord

The Weeknd blev i lördags, den 26 november, den artist som har uppnått flest streams under en dag på Spotify, meddelar tjänsten.

Kanadensaren The Weeknd, Abél Makkonen Tesfaye, är aktuell med nya albumet Starboy och bland siffrorna finns att titellåten, som var Sverigeetta i september, nu närmar sig 300 miljoner streams. I förra veckan kom nya singeln I Feel It Coming, som precis som Starboy är ett samarbete med franska Daft Punk. Några totalsiffror har inte kommit från Spotify.

– Spotifys fortsatta support av The Weeknd har nu nått historiska proportioner och stärker ytterligare den snabba tillväxten av global streaming, säger Monte Lipman, Ordförande för och medgrundare av Republic Records i ett pressmeddelande.

Spotifys Global Head of Creator Services Troy Carter säger:

– Vi är stolta över att ha inlett ett samarbete med The Weeknd, hans management och Republic Records på ett fenomenalt album. Vi ser fram emot att uppnå ännu fler rekord tillsammans inom en nära framtid.

Fyra spår på albumet Starboy är bidrag från den svenska trion Max Martin, Peter Svensson och Ali Payami. Alla var inblandade när The Weeknd förra året fick ett världsgenombrott med låten Can’t Feel My Face. 

Lars Nylin