Nyheter 28 september 2015

Ny jurymedlem till Swedish Music Hall Of Fame

Jurygruppen för  Swedish Music Hall Of Fame har utökats med ett nytt namn. Anna Charlotta Gunnarson, som bland annat ligger bakom prisbelönta radioserien Pop och politik, är nu med och utser vilka artister och musikskapare som uppmärksammas för betydande insatser inom svensk populärmusik

– Det här är ett drömuppdrag. Jag kan inte tänka mig något roligare och svårare än att vara med och utse Sveriges mest innovativa och inflytelserika musikmakare. Under det första jurymötet lyfte vi över hundra namn, så det finns en hel hög att välja bland. Min styrka är att jag under lång tid har grävt djupt i musikhistorien och överblickar många genrer. Jag bidrar nog med mångfaldsblicken, säger Anna Charlotta Gunnarson.

I juryn sitter sedan tidigare ordförande Jan Gradvall, Per Sinding-Larsen, Ametist Azordegan och Kerstin Behrendtz. Just nu pågår arbetet med vilka som ska väljas in i Swedish Music Hall Of Fame 2016. Presentationen av 2016 års invalda sker vid en presskonferens och ceremoni i Stockholm den 11 februari.

Nytt för i år är att allmänheten uppmanas skicka in sina förslag på vilka de vill se invalda i Swedish Music Hall of Fame. Detta via mejl till info@smhof.se, senast måndagen den 19 oktober.

Lars Nylin