22 maj 2015

FÖRSTA OCH SENASTE Magnus ”Lärkan” Larkeryd/ peermusic

Magnus Larkeryd är vd för peermusic i Norden och Baltikum och sedan i vintras också A&R-chef för peermusic i Tyskland. Här delar han med sig av tidiga och sena musikupplevelser.

Första jobbet i musikbranschen?

– Jag började som 19-åring på Warner/Chappell med att plocka noter som praktikant. Tog dock med mig Andreas Carlsson och presenterade honom för Roy Colgate…. the rest is history.

Första artisten/låtskrivaren du kontrakterade?

Per Magnusson från Cheiron.

Och den senaste?

Mattias Andreason som bland annat skrev med AlbinDin Soldat och Frank.

Första gången du mötte en av dina idoler?

Robert John ”Mutt” Lange…då var jag inte så kaxig. Vi hade en trevlig middag på Halv grek plus turk med vår upphovsman Tony Nilsson, som han jobbat med i fyra år nu. Sen dök Shellback, Julius (Petersson, Warner/Chappell), Mauro (Scocco) och några fler upp. Vi har fortfarande samma bord för Mutt på Halv greken…

Senaste gången du ropade ”en gång till” efter en konsert?

– Def Leppard och Rascal Flatts! Rascal Flatts knäckte förra sommaren på Cirkus, världens bästa sångare. Def Leppard var i Uppsala samma sommar.

Första gången du köpte en skiva?

– Jag köpte Beach Boys på kassett i Sollentuna Centrum när jag var 8 år. Jag cyklade från Edsviken med 10 kr på fickan. Blev besatt av geniet Brian Wilson!

Senaste gången du fick gåshud av en demo?

– Ashley Clarks samarbete med Mutt Lange och Tony Nilsson.

Första gången du hörde en av ”dina” låtar på radio?

– Det var Evergreen med Westlife (2002, reds anm), skriven av Per Magnusson/Jörgen Elofsson/David Kreuger. Jag tror den sålde över fyra miljoner ex i England.

Ditt senaste riktigt stolta ögonblick?

– Varje dag då får jobba med våra fantastiska upphovsmän och min grymma personal är ett stolt ögonblick! Men visst var det även magiskt med Loreen i Baku där hon sopade mattan med alla.

Christel Valsinger