24 april 2015

TV Jenny Berggren och Andreas Kleerup i ”Så mycket bättre”

Andreas Kleerup och före detta Ace of Base-sångerskan Jenny Berggren är nu bekräftade medverkande i höstens upplaga av TV4:s Så mycket bättre. Därmed är fem namn bekräftade för succén.

– Jag är sugen på att få en vecka med bara musik och sitta med en gitarr och tolka andra artister. Det skulle jag egentligen vilja göra hela tiden, säger ­Andreas Kleerup till Aftonbladet. När tidningen frågar om något oroar honom inför inspelningsveckan på södra Gotland svarar han:

– Att väggarna till rummen kommer att vara så tunna att man hör grannen hela tiden. Det är skönt att kunna spela ­gitarr, gå på toaletten eller göra plankan i fred.

Andreas Kleerup slog genom under eget namn när han 2007 var med och producerade Robyns världshit With Every Heartbeat. Senare har han haft framgångar under eget namn men också ihop med till exempel Titiyo.

Kleerup introducerade programmets femte medverkande. Jenny Berggren. Efter de sanslösa åren med Ace of Base – Göteborgsbandet sålde åren 1993-2002 över 40 miljoner albumet – har det varit ganska tyst kring Berggren, men nu planeras en soloåterkomst.

Övriga bekräftade medverkande i Så mycket bättre är Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson och Miriam Bryant.

Lars Nylin