Nyheter 16 september 2014

FÖRLAG Musichelp Publishing tecknar avtal med Adée

Musichelp Publishing har tecknat förlagsavtal med artisten och producenten Ida Adée Olsson – mer känd under sitt korta artistnamn Adée. Under sommaren har hon framgångar med sin låt Woman, som var officiell låt på Nordic Forums projekt New Action on Women’s Rights, samt turnerat runt om i Sverige, där hon senast sågs på Live at Heart i Örebro, där hon spelade live i P4.

 

Det nu avtalet tecknades under Live at Heart, men Musichelp publishing såg Adée första gången hösten 2013 på Talang Coach showcase 2013 i Kalmar.

– Under Live at Heart tog vi in flera music supervisors och A&R-folk från framför allt U.K. och USA, berättar Ulrika Holmberg, vd på Musichelp. Vi fick bra feedback på Adées spelning och flera öppningar att ta Adée utanför Sveriges gränser. Vi har saknat den sorts musik – soul/hip hop – som Adée gör i vår katalog. Det är dags att vi visar att Sverige har fler musikstilar utomlands. Kring Adée har vi också haft stor hjälp av Talang Coach i Kalmar som arbetat med henne under längre tid.

Musichelp planerar nu att lansera Adée i både USA och U.K. under våren 2014. De börjar med att lansera Woman på den internationella marknaden under konferensen Future Music Forum i Barcelona denna vecka.

– Jag tycker det känns spännande och fantastiskt att få denna möjlighet, kommenterar Adée, som även uppmärksammades i Campus Nyköpings Musik & Eventarrangörsstudenters A&R-inriktade FUME-projekt förra året.

Claes Olson

Länkar:

http://www.adeeofficial.com/

Videon till Woman:

http://www.youtube.com/watch?v=o8atKNBTmoA