21 oktober 2013

ARTIST One Direction/pop-up nummer två

I februari hade One Direction tiotusentals besökare i sin tillfälliga pop-up-store i Stockholm. Nu blir det en butik även i Göteborg. 1D World Gothenburg slår upp portarna den 26 oktober i köpcentret Kompassen i centrala Göteborg och har öppet till den 10 november. Sverige blir därmed ett av få länder som får besök av 1D World i två städer.

– Intresset för 1D World har varit enormt i Sverige och vi har haft många önskemål från de svenska fansen om en ny butik. Intresset för bandet är dessutom på kokpunkten i Sverige, nya albumet Midnight Memories släpps 25 november och One Direction ger två konserter i juni nästa år. Vi öppnar därför en ny 1D World Store för de svenska fansen, och nu väljer vi Göteborg, säger Barry Drinkwater, vd för Global Merchandising Services, företaget som är ansvariga för lanseringarna internationellt av 1D World stores, i ett pressmeddelande.

1D World-butiken i Göteborg kommer att innehålla One Direction-merchandise som T-shirts, posters, mobilskal, kepsar, kalendrar, pappersfigurer av bandmedlemmarna i naturlig storlek och många andra spännande One Direction-artiklar. Denna tillfälliga butik har tidigare besökt städer som New York, Sydney, Brisbane, Toronto, Chicago, Milano, Stockholm och senast Helsingfors.

One Direction släpper sitt tredje studioalbum Midnight Memories [Syco/Sony Music] den 25 november. Fansen fick en försmak redan i juni med singeln Best Song Ever. Videon till låten slog rekord med sina 12.3 miljoner visningar på YouTube under ett och samma dygn. Bandets andra singel från nya skivan, Story of My Life, släpps den 28 oktober.

One Direction har tidigare använt ett antal svenska låtskrivare/producenter – i synnerhet duon Carl Falk/Rami Yacoub – hittills är inga svenska bidrag till Midnight Memories annonserade.

Lars Nylin