17 oktober 2013

FÖRLAG BMG Chrysalis Scandinavia skriver förlagsavtal med återutgivna Brända Barn

I år är det 30 år sedan sundsvallsbandet Brända Barns kritikerhyllade debutalbum Allt står i lågor släpptes på skivbolaget Mistlurs etikett, där även Ebba Grön, Imperiet, Thåström, Lolita Pop och Docent Död m.fl. huserade. För att fira detta återutger MNW/Universal Music albumet, för vars låtar BMG Chrysalis Scandinavia nu tecknat avtal.

– Det finns inte många skivor från den tidens svenska musikscen som överlevt tidens tand,, konstaterar Sanken Sandqvist, vd BMG Chrysalis Scandinavia. Brända Barn tillsammans med Ebba Grön är nog nästan det enda skivor jag kan lyssna på än idag från den tiden.

– Jag är oerhört glad att vi på BMG Chrysalis Scandinavia lyckas knyta ett förlagsavtal på Brända Barns debutalbum, men det ska också tilläggas att det finns en framtids plan. Vi siktar på ett par singelreleaser det närmaste året som mynnar ut i ett nytt album. Det finns ett hål att fylla!

Allt står i lågor återutges 1 november och innehåller förutom originalalbumets låtar ytterligar 27 låtar samt två livekonserter på DVD. Bland artister som hyllar Brända finns bl.a Mattias Alkberg med en version av låten Massaker och Dom Döda, som gör låten Brända Barn inspelad av en fantastisk konstellation med Magnus Carlsson (Weeping Willows), Conny Nimersjö (Bob Hund), Anders Härnestam och Ulf ”Rockis” Ivarsson (Thåström).

Dessutom har Brända Barn spelat in den helt nyskriva låten Kåt På Exponering.

– Vi har egentligen aldrig lagt av, menar bandet. Vi behövde bara en längre paus och nu har vi troligtvis spelat in vår bästa låt någonsin. Det här kommer ni gilla!

Kåt på exponering och Dom Dödas och Alkbergs covers släpps även tillsammans på vinylsingel. I november gör Brända Barn ett antal utvalda liveframträdanden.

Claes Olson