15 oktober 2013

SKIVBOLAG Pris till Jonas Sjöström, Playground

Jonas Sjöström vd för Playground Music Scandinavia tilldelas Tampere Music Award of Exceptional Achievement in Music Business 2013Prisutdelningen som äger rum lördagen den 19 oktober i Tampere Hall är en del av branschgalan Music & Media Finland 2013.

Jonas Sjöström började sin karriär på skivbolaget MNW 1978 och har varit engagerad inom flertalet ideella organisationer inom musikbranschen. För närvarande är han en del av IFPI Sveriges styrelse och president för Europeiska föreningen Impala, en organisation som han själv varit med och grundat. I 25 år var han även ordförande i SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter).

Sedan 1999 äger och driver han även det oberoende musikbolaget Playground Music Scandinavia som är det ledande oberoende musikbolaget i Norden. Sjöström framhåller vikten av självständighet inom musikindustrin för att hålla branschen kreativ och originell.

Tampere Music Prize är en del av en gemensam plan mellan staden Tampere och Music & Media Finland. Målet är att öka Music & Media Finlands internationella kompetens genom att marknadsföra konferensen som en knytpunkt för branschproffs i Finland, Norden, Baltikum och Ryssland.

Lars Nylin