14 mars 2013

ARTIST Jubel för Hellströms nya

Hypen kring Håkan Hellström tycks inte vara över. Åtminstone inte att döma av recensenternas mottagande av nya singeln Det kommer aldrig va över.

Landets recensenter är lyriska över Håkan Hellströms nya singel. Några citat:

”I all sin melankoliska storslagenhet en låt som smyger sig på och vecklar ut sitt fulla djup först efter ganska många lyssningar. Det är sånt som brukar indikera klassikerkvaliteter”.

Håkan Steen, Aftonbladet

Det kommer aldrig va över för mig” är en underbar låt”. ”Jag vill inte ens tänka på hur den svenska musiken hade låtit om Håkan Hellström inte funnits”.

Kristin Lundell, Svenska Dagbladet.

”Innan ni sätter makrillen i vrångstrupen, det här är först och främst på många sätt en väldigt klassisk Håkan Hellström-singel”.

Annah Björk, Expressen.

”Den korta versionen är att Håkan Hellström har gjort det igen. Det kommer aldrig va över för mig är ännu en briljant popsingel. Den långa versionen handlar om en unik artist och låtskrivare som befinner sig i ett kreativt flöde som tycks vägra avta i styrka.”

Johan Lindqvist, GP

Även videon har mottagits mycket positivt i medier och i sociala nätverk:

http://www.youtube.com/watch?v=Upx_t4YR3X8

Den 17 april kommer Hellströms sjunde studioalbum, också det med titeln Det kommer aldrig va över för mig [Stranded/Universal]. Det nya albumet är producerat av Måns Lundberg (Deportees, Winhill/Loosehill) och presenterar ett rockigare sound med referenser till band som The Killers, Echo And The Bunnymen och U 2. Bland de involverade på albumet märks gamla bekanta som Björn Olsson och Johan Forsman men även Anders Berglund.

Håkan Hellström har sagt:

”Jag är så enormt glad och stolt över skivan. Kan inte vänta tills jag får spela låtarna live. De är som gjorda för scenen.”

Lars Nylin