Nyheter 9 januari 2013

FÖRLAG Snowflake Music kontrakterar Hitmanic

Det nystartade förlaget Snowflake Music har tecknat ett exklusivt förlagsavtal med låtskrivaren och producenten Hanif ”Hitmanic” Sabzevari. Denne blir därmed det tredje namnet att kontrakteras till förlaget sedan det startades förra året.

Hitmanic har skrivit och producerat låtar till bl.a. Bobby Kimball, Jimi Jamison, Ivi Adamou, Sanne Salomonsen, After School och Ayumi Hamasaki. I Sverige är han mest känd som en av låtskrivarna bakom Olas Melodifestivalsuccé Unstoppable (etta på Sverigetopplistan och guld i Sverige). I dagsläget skriver och producerar Hitmanic låtar till artister i USA, England, Sverige, Japan och Korea. Han utvecklar även tre nya akter från England, Norge och Sverige på längre sikt.

– Vi är oerhört stolta att få förtroendet att representera Hanif och hans musik. Denna möjlighet ger oss en ”boost” som nytt förlag att etablera oss snabbare och starkare, säger förlagets vd Jocke Björklund.

Förutom Hitmanic representerar Snowflake Music även:

Jasmine Anderson: australiensisk låtskrivare och artist, numera baserad i Stockholm. Toppade Sverigetopplistan som en av låtskrivarna bakom Molly Sandéns My hands around my heart. I dagsläget skriver Jasmine låtar till nya projekt samtidigt som hon utvecklar sitt eget artisteri.

Gabriel Alares: nyexaminerad låtskrivare/producent från Kulturama. Tidigare bandmedlem i The Fast Forwards som turnerade i Tyskland. Gabriel jobbar för tillfället med flera japanska och ryska projekt och har precis fått sin första låtskrivarcut med Cross Gene ( kontrakterade till Amuse Korea) som han har skrivit ihop med Sebastian Zelle och den franske låtskrivaren Sirius.

Snowflake Music: Jocke Björklund, producent/låtskrivare. Har själv varit låtskrivare under Murlyn Songs, EMI Music Publishing Scandinavia, och jobbat med artister som Jennifer Paige, Danni Minogue, Agnes, Alcazar och Ace of Base. Alena Björklund, Snowflake Musics representant på den ryska marknaden där förlaget förutom sin förlagsverksamhet även erbjuder med musikproduktion samt konsertarrangemang i mindre skala.

Lars Nylin