16 oktober 2012

FESTIVAL Peace & Love räddas av Borlänge kommun

Peace & Love har efter en tids rykten nu meddelat att det blir festival i Borlänge även nästa sommar. Detta sedan leverantörer skrivit ner skulder efter förra årets förlust på 13 miljoner samtidigt som Borlänge kommun går in med ett mångmiljonbelopp och festivalens grundare Jesper Heed tagit ett eget banklån.

-Vi har skrivit ner skulderna till 50 procent, sedan kommer en av grundarna gå in med ett personligt lån som tillsammans med externa investerare ska täcka upp resten, säger presschefen Ronny Mattsson till TT Spektra.

Borlänge kommun och Föreningen Peace & Love har ingått ett fördjupat samarbete som rör marknadsföring. Finansutskottet har beslutat att Borlänge kommun går in med 2,4 miljoner kronor.

Klockan 12 i morgon torsdag släpps biljetter till Peace & Love 2013. Festivalen kommer att äga rum 25-29 juni. Som MI rapporterat innebär detta en krock med den hårdsatsande Bråvallafestivalen i Norrköping, den senare har redan klart med Green Day, Rammstein och Avicii.

”Vi vill tacka alla de samarbetspartners och leverantörer som hjälpt oss med nedskrivning av sina fordringar. Deras välvilja är det som möjliggjort Peace & Love 2013. Vi är också glada för det fördjupade samarbetet med Borlänge kommun. Vi har alltid haft en bra samverkan, nu kommer vi tillsammans att utveckla detta ännu mer.” säger Jesper Heed grundare av Peace & Love i ett pressmeddelande.

Peace & Love-festivalen är otroligt viktig för Borlänge och för Borlänges utveckling. Festivalen har starkt bidragit till att förändra bilden av Borlänge. All den positiva uppmärksamhet Borlänge får i media tack vare festivalen går inte att värdera i pengar. Festivalen är viktig för Borlänges näringsliv och föreningar. Därför har finansutskottet nu beslutat att Borlänge kommun skriver ett samarbetsavtal med Föreningen Peace & Love och går in med 2,4 miljoner kronor i år”, fortsätter Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande, i samma pressmeddelande.

Lars Nylin