26 januari 2010

På torsdag presenterar IFPI vårens plattor

På torsdag 28/1 arrangerar skivbolagens organisation IFPI en mediepresentation av vårens hetaste utgivningar från sina medlemsbolag. Det är första gången som en sådan pressträff hålls och Tomas Andersson Wij är en av artisterna på Klarabiografen i Stockholm.

Med Henrik Olsson som ciceron innebär vårpresentationen en mix av informativa videopresentationer och sex korta liveframträdanden av de under våren skivaktuella artisterna Tomas Andersson Wij, Sofie Livebrant, Brandur, Elin Örebrand, MÄBE respektive Eye Travel.

Presentationen inleds kl 09.30 med frukost och pågår sedan till ca 11.00 på Klarabiografen i Stockholm.

I inbjudan till media står det bl.a.

”Vi går mot ljusare tider och prognosen för den svenska skivvåren ser mer än lovande ut – musik för alla smaker: Så många olika genrer och så många olika artister. Allt från debutanter till veteraner och från metal till jazz.”

Johanna Boström Stone, informationsansvarig på IFPI, säger till MI:

– Vi tyckte att det saknades ett sätt att i enkel form visa vad som kommer att nå skivdiskarna våren/sommaren 2010, och det visade sig att intresset var så pass stort att idén med en större presentation för media kom upp. Ett forum för att presentera bredden och kvaliteten på de skivutgivningar i alla olika genrer som kommer under våren, för det är verkligen ett otroligt utbud av fantastisk musik.

Presentationen är ingen engångsföreteelse:

– Tanken är att vi ska göra denna typ av presentation inför varje säsong, fortsätter Johanna.

Åren 1998-2001 hölls i GLF:s regi årliga presentationer för landets skivhandlare, men torsdagens pressträff blir den första i sitt slag.

Lars Nylin