20 januari 2010

Lars Winnerbäck dubbel vinnare på P3 Guld

På P3 Guld-galan i Göteborg igår blev Lars Winnerbäck dubbel vinnare, då han både belönades med Guldmicken för årets bästa liveakt och utsågs till Årets artist. I hälften av P3-galans kategorier blev det samma vinnare som på helgens grammisgala i Stockholm.

På gårdagens P3 Guld-gala korades Erik Hassle till Årets nykomling. Kent utsågs till Årets grupp och i kategorin Årets låt segrade Mando Diao med Dance With Somebody. Liksom i fallet med Lars Winnerbäcks seger som Årets artist blev det i dessa kategorier samma vinnare på Grammis, vilket får tas som en bekräftelse på vinnarnas värdighet i sina respektive kategorier. På P3 Guld-galan var vinnarna i dessa fyra kategorier samt Guldmicken framröstade av radiolyssnarna. Vinnarna i genrekategorier pop (Deportees), dans (Fever Ray), hiphop/soul (Stor) och rock/metal (Switch Opens) var liksom tidigare år däremot framröstade av fyra olika specialjurys.

Årets P3 Guld-gala leddes av Timo Räisänen och arrangerades av Sveriges Radio i samarbete med Göteborg & Co och Scandinavium.

Claes Olson

P3 Guld 2010

Guldmicken: Lars Winnerbäck [United Stage]
Årets artist: Lars Winnerbäck Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen [Universal Music]
Årets grupp: Kent Röd [Sony Music]
Årets nykomling: Erik Hassle Hassle [TEN / Roxy Recordings]
Årets låt: Mando Diao Dance with somebody [EMI]
Årets dans: Fever Ray Fever Ray [Rabid Records / Border]
Årets hiphop/soul: Stor Nya skolans ledare [Baseline Music]
Årets pop: Deportees Under The Pavement, The Beach [Virgin / EMI]
Årets rock/metal: Switch Opens Switch Opens [GMR / Border]

Länk:
www.sr.se/p3/guld