30 september 2009

Miss Li klättrar mot toppen i Japan

Efter att Amanda Jensen-duetten Bourgeois Shangri-La från senaste albumet Dancing The Whole Way Home [National / BAM] plockats upp i en synk med Apple och nu hörs i den kampanj som används i lanseringen av nya iPod Nano, så har Miss Li den senaste veckan avancerat och klättrat högt på iTunes-listan i Japan.

Tillsammans med Madonna, Basement Jaxx och japanska artister exponeras Miss Li just nu på iTunes startsida i Japan. Dancing The Whole Way Home ligger för närvarande på plats 21 på albumlistan. På den särskilda poplistan ligger Miss Li på plats 5 efter album med Madonna, Ryuichi Sakamoto och Mika. Bourgeois Shangri-La ligger på plats 61 på singellistan.

Framgångarna bygger på den exponering som Miss Li har fått efter att hennes svenska bolag National lyckats få en åtråvärd synk för Apple och den nya modellen iPod Nano med Amanda Jensen-duetten Bourgeois Shangri-La. Utöver den synken har National i höst även fått en synk med Volvo, som använder den tidigare hiten Oh Boy i sin reklam.

I somras utsågs Miss Li av Aftonbladets läsare till Årets sommardrottning och populäraste turnéartist i Sverige. Samtidigt genomförde hon en mycket lyckad turné i Tyskland, dit hon i november kommer att återvända för sin första stora turné med ett tiotal konserter.

Claes Olson